Ingrediente:
-carcasa de iepure ( spalat bine si stoars de sange);
-ceapa mare;
-5 catei usturoi;
-sare;
-piper( macinat sau boabe);
-cimbru;
-foi de dafin;
-vegeta;
-boia dulce;
-morcov.
Mod de preparare:
Preparare Bait:
Se pune intr-o oala 5l apa la
fiert.Se baga in apa sare,cepa taiata bucati mari,usturoiul taiat bucati,piper,cimbru,foi dafin,vegeta ,boia dulce si morcov.Cantitatea condimentelor nu este
specificata.Se pun dupa
gust.Se lasa pana da in clocot apoi se ia de pe foc si se lasa cu capacul pe oala pana se raceste.
In alt vas se da cu sare pe carnea de iepure, dupa ce s-a racit baitul,acesta se toarna peste carne si se lasa 24h,intorcandu-se din cand in cand carnea in bait. Dupa ce se scoate carnea din bait,se pune o zi la uscat.Apoi se unge cu ulei,mujdei de usturoi si boia iute si se pune la fum 2
h.Se lasa o zi fara fum apoi se pune din nou tot 2
h.Se scoate de la fum si se lasa 2-3 zile la
ustuit.Se serveste cruda sau fripta.
Pofta buna!!